Vlechtwerk Kwaliteit

De meeste rotanmeubelen komen vandaag de dag uit Indonesiƫ. Dit is het land waar de mooiste materialen groeien en de kennis aanwezig is om een goed meubel te maken. De fabrieken waar we mee werken zijn uiterst professioneel en staan garant voor kwaliteit. Het maken van onze meubelen en rotan manden is voor 99% handwerk. Het vlechten is dan ook echt vakwerk. Voor de meeste meubelen importeren we de kussens direct mee. Dit houdt de prijs interessant en waar nodig kunnen wij in onze eigen stoffeerderij de kussens maken of aanpassen. Op deze foto ziet u een mooi voorbeeld van een gevlochten stoel. Het betreft hier een pitrieten stoel. Deze is afgewerkt in de Honingkleur, maar pitriet kan in vele andere kleuren worden gespoten.

Rio Honingkleur

Manou meubelen van hoge kwaliteit

Vanuit Spanje hebben wij een collectie manou meubelen van zeer hoge kwaliteit. Deze serie kan in enorm veel kleuren worden geleverd. Uw bestelling wordt speciaal voor u gemaakt. Indien gewenst kunnen er zelfs meubelen op maat gemaakt worden.
Op onderstaande foto's ziet u enkele voorbeelden.

Manou Fauteuil Nr. 356
Manou Salontafel Nr. 356
Manou Bank Nr. 356

Wilgenteen

De meeste wilgentenen manden die u op onze website aantreft zijn afkomstig uit Polen. De wilgenteen wordt na het oogsten gekookt en van de schil ontdaan. Hierdoor ontstaat de mooie kleur en is het uitstekend geschikt om te verwerken voor manden. Ook in China worden manden van wilgenteen gemaakt, maar de Poolse kwaliteit is echt stukken beter.

Wilgentenen (was)koffers

Waar in Nederland ooit ruim 200 fabrieken bestonden is dat nu vrijwel helemaal over. Door de te hoog geworden uurlonen in Nederland is het tegenwoordig veel aantrekkelijker de meubelen in Indonesiƫ te laten maken. Deze worden vervolgens in grote zeecontainers naar ons verscheept.

Waar de meubelen ook gemaakt worden, sinds 1925 staat C. & J. Rotan garant voor kwaliteit en service.